VOORLEESVRIJWILLIGERS GEZOCHT

voorleesexpress

VoorleesExpress Lochem zoekt enthousiaste vrijwilligers

 

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroot zij het leesplezier en stimuleert ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Lochem is in februari 2015 met succes gestart. Voor komend najaar zijn we op zoek naar nog een paar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling! 

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar vrijwilligers, niet alleen uit de kern Lochem, maar ook uit Gorssel en de kleine kernen.

Aan de slag als voorlezer

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl. Direct aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitvoering VoorleesExpress door de Bibliotheek
De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Lochem uitgevoerd door de lokale Bibliotheek. De Bibliotheek zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers en gezinnen zijn, traint de vrijwilligers op hun voorleesvaardigheden en geeft advies over het kiezen van geschikte boeken.

De Bibliotheek klein

Agenda

maandag 2 september, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
donderdag 5 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 12 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 19 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 26 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 3 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
maandag 7 oktober, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
donderdag 10 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 17 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 24 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 31 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
maandag 4 november, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk

Redactie

    redactie-1

Jan Start