Verslag van de HEIDEVELDTOERTOCHT WTC Gorssel 01-11-2015

Heideveldtoertocht2015 01 mini

Prachtig weer en goede organisatie plezieren 970 deelnemers van de 29e Heideveldtoertocht

Het prachtige herfstweer lokte afgelopen zondag 1 november 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e Heideveldtoertocht. De Heideveldtoertocht is in de afgelopen jaren de best bezochte tocht van de WielerToerClub Gorssel en dit jaar is geen uitzondering.

Na afloop ontving de organisatie van vele deelnemers complimenten over de wijze waarop route was uitgezet en de inzet van de verkeersregelaars. Een grote blijk van waardering voor de jarenlange inzet van vrijwilligers en een bevestiging dat de titel “NTFU Klassieker” ook dit jaar weer verdiend is.

Het parcours van de Heideveldtoertocht loopt door de prachtige omgeving van Gorssel, Joppe, Almen en Harfsen. WTC Gorssel maakt daarbij goede afspraken met landeigenaren, zodat eenmaal per jaar over deze prachtige stukken natuur gereden kan worden. WTC Gorssel hoopt dat landeigenaren dit blijven toestaan in de toekomst. Belangrijk daarbij is dat alle mountainbikers buiten de georganiseerde toertochten om geen gebruik maken van deze paden.

Een andere uitdaging voor de organisatie is het veilig organiseren van de toertocht. De bijna 1.000 deelnemers kruisen verkeerswegen en spoorwegen, waarbij beide niet geregeld zijn. Daarom zet de organisatie verkeersregelaars in. Voor het eerst dit jaar zijn er ook verkeersregelaars bij de onbewaakte spoorwegovergang ingezet. Met behulp van een lint en drie verkeersregelaars is de spoorwegovergang tijdelijk ‘bewaakt’ gemaakt. De organisatie heeft verder tijdens de toertocht diverse rijders met kleine of grotere materiaalpech geholpen of terug naar de start gebracht.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze 29e editie van de Heideveldtoertocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende toertochten. De eerstvolgende tocht is de Midwinterveldtoertocht welke op ...info volgt... wordt verreden.

Meer informatie over WTC Gorssel en een fotoreportage van de Heideveldtoertocht zijn te vinden op www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.

Heideveldtoertocht2015 02 mini  klik op de foto's om ze te vergroten

Agenda

maandag 2 september, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
donderdag 5 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 12 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 19 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 26 september, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 3 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
maandag 7 oktober, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
donderdag 10 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 17 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 24 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
donderdag 31 oktober, aanvang 19:30
Biodanza
maandag 4 november, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk

Redactie

    redactie-1

Jan Start