Dagje Efteling voor jonge mantelzorgers

OnDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.der het motto ‘alsjeblieft, een dankjewel’ zijn afgelopen weken zo’n 40 jonge mantelzorgers in de gemeente Lochem in ’t zonnetje gezet. Een groep van 30 ging afgelopen week met z’n allen een dag naar de Efteling. In kleine groepjes met begeleiders konden zij het park verkennen en genoten ze van het sprookjesbos, de vele draaimolens en verschillende achtbanen. `Het is fijn dat we extra aandacht kunnen geven aan jonge mantelzorgers, dat hebben ze dik verdiend!’ aldus Jelle Kip, jongerenwerker. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren, die opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt familielid. Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verstandelijke beperking, een ouder die langdurig ziek is etc. Anke Muizelaar, consulent jonge mantelzorgers: ‘We merken dat jonge mantelzorgers het heel gewoon vinden om voor een gezinslid te zorgen en dit heel graag doen, maar dat zij zich vaak ook meer zorgen maken dan de gemiddelde jongere en zich meer moeten aanpassen. Zij hebben op jonge leeftijd meer (zorg)taken dan leeftijdsgenootjes en komen niet altijd toe aan leuke dingen die bij hun leeftijd horen.’ Het dagje Efteling was een dankjewel voor alles wat zij doen. 

De dag werd mede mogelijk gemaakt dankzij het mantelzorgcompliment van de gemeente Lochem en Stichting Hulpverlening Lochemse Kerken. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger en wil je de volgende keer ook mee? Stichting Welzijn Lochem organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers. Wanneer je je voor 31 december 2017 aanmeldt, ligt er voor jou een cadeaubon t.w.v.
€ 25,- klaar! Je leest er meer over op: https://www.welzijnlochem.nl/mantelzorgcompliment/. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anke Muizelaar, consulent jonge mantelzorgers: 0573297000, of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Agenda

zaterdag 16 december, aanvang 11:00
Kerstmarkt Wansinkhof
woensdag 20 december, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 20 december, aanvang 19:00
Dilemma's in de zorg
woensdag 27 december, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 27 december, aanvang 19:30
Bestuursvergadering
maandag 1 januari, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
woensdag 3 januari, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 10 januari, aanvang 09:30
Repaircafé
woensdag 10 januari, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 17 januari, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 24 januari, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 24 januari, aanvang 19:30
Bestuursvergadering

Redactie

    redactie-1

Jory Eggenhuizen (webmaster, coördinator)