Glasvezel op komst

glasvezelHier kunt u het informatieblad vinden met betrekking tot het aanbod van glasvezel in het buitengebied van Epse en Joppe.

Woont u in het buitengebied van de gemeente Lochem en heeft u traag internet? Heb nog even geduld. In de tweede helft van 2019 kan ook het buitengebied van Epse, Joppe en verdere omgeving beschikken over snel internet. Dan moet minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich inschrijven voor het aanleggen van glasvezel. Het glasvezelproject is begonnen op initiatief van de gemeente Lochem en kende een moeizame start. Inmiddels zijn er twee aanbieders. Dat zijn Digitale Stad Lochem en Glasvezel Buitenaf. Beide ondernemingen hebben het voornemen om glasvezel te gaan aanleggen als 50% van alle betrokken bewoners in de gemeente, glasvezel tot in de meterkast wil hebben.

Digitale Stad Lochem heeft de bewoners in het buitengebied zonder glasvezel al per brief geïnformeerd. Glasvezel Buitenaf zal de bewoners binnenkort ook benaderen, maar alleen als ze geen kabel en geen glasvezel hebben. Woont u in het buitengebied en heeft u geen kabelaansluiting, wacht dan op de brief van Glasvezel Buitenaf. De aanbiedingen kennen namelijk verschillen. Dit kan het lastig maken om te kiezen tussen de twee aanbiedingen. Om de bewoners in Epse, Joppe en een deel van Kring van Dorth te helpen, is door de Dorpsraad Epse/Joppe een informatieblad opgesteld, te vinden via bovenstaande link. 

Het is voor iedereen van belang, zowel voor de particulieren als voor de bedrijven, dat tot aanleg van het glasvezelnet kan worden overgegaan. In het informatieblad is ook aangegeven waarom een snelle internetverbinding van belang is. De Dorpsraad hoopt dat iedereen in het buitengebied die nu nog over traag internet beschikt, een kijkje gaat nemen op de website www.epsejoppe.nl. Als velen besluiten op de aanbieding van één van beide ondernemingen in te gaan kan de limiet van 50% worden gehaald. In mei zal bekend worden welke onderneming met de aanleg gaat beginnen.

Agenda

woensdag 21 maart, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 28 maart, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 28 maart, aanvang 19:30
Bestuursvergadering
maandag 2 april, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
woensdag 4 april, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 11 april, aanvang 09:30
Repaircafé
woensdag 11 april, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 18 april, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 18 april, aanvang 17:30
Prik-n-vorkje
vrijdag 20 april, aanvang 14:00
Kleedjesmarkt J. v/d Hoevenschool
woensdag 25 april, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 25 april, aanvang 19:30
Bestuursvergadering

Redactie

    redactie-1

Jory Eggenhuizen (webmaster, coördinator)