Concert Kozakkenkoor op 1 december

kozakkenkoorNaar aanleiding van het geslaagde concert enkele jaren geleden van een Kozakkenkoor in de kerk in Gorssel, wordt er dit jaar opnieuw een concert gegeven door een vooraanstaand Kozakkenkoor. Ditmaal door het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor. De naam ‘Enschede’ wekt misschien de suggestie, dat het koor uitsluitend wordt bemand door zangers uit deze voormalige textielstad. Niets is minder waar. Zo heeft het koor o.a. een docent uit Haaksbergen, een graficus uit Nunspeet, een beroepsmilitair uit Maastricht, een politiefunctionaris uit Hardenberg en twee zangers uit Raalte binnen zijn gelederen.
Het EBKK, dat uit ca. 26 zangers bestaat, heeft inmiddels zijn sporen verdiend. De optredens in binnen- en buitenland (zoals België, Duitsland, Luxemburg en Tsjechië), voor radio en TV en de 4 concerten met Ivan Rebrov zijn hoogtepunten. Dirigent Paul Kempers heeft door zijn bezielende leiding en zijn professionele instelling het koor gedurende twintig jaar tot een homogene groep gekneed. Het repertoire van het EBKK is, zoals de naam van het koor al aangeeft, erg gevarieerd. Melancholiek en soms robuust Byzantijnse muziek is de sacrale zang van de christelijke kerken die de orthodoxe traditie volgen. Oude Joodse en Griekse elementen zijn hierin terug te vinden. De kerngedachte bij deze oeroude geloofsmuziek is dat het om de heilige zang van engelen gaat.

De schoonheid van deze muziek spreekt velen aan ook zonder dat men de taal begrijpt. Soms vederlicht in melancholieke liefdesliederen, dan weer breed en gespierd in vrijheidsliederen uit het strijdbare verleden van de kozakken. De harmonie van de verschillende stemgroepen, gepaard aan een keur van solisten uit eigen gelederen, maken dit koor zeer bijzonder: een prachtige koorklank met in het hoge register de gevoeligheid van de tenoren, ondersteund door een basis van diepe bassen. Het ensemble is uiterst ‘wendbaar’. Binnen een enkel akkoord weet het koor van voluit naar een fluisterzacht pianissimo te komen. Gehuld in authentieke kleding garandeert het koor een onvergetelijk optreden.

Het concert vindt plaats op zaterdag 1 december in de kerk in Gorssel.
Het concert begint om 20:00 uur, zaal open om 19:00 uur.
Kaarten kosten EUR 12,50 in de voorverkoop en EUR 15,= aan de zaal.
De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de volgende adressen: online bestellen via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Gorssel Boekhandel Bechtle In De Brink op woensdagmiddag 14:00-16:00 uur en vrijdagmorgen 10:00-12:00 uur Eefde Drogisterij Peinemann.

 

Agenda

woensdag 14 november, aanvang 09:30
Repair Café
dinsdag 20 november, aanvang 13:30
Digitaal spreekuur
woensdag 21 november, aanvang 14:00
Handwerkcafé
woensdag 21 november, aanvang 17:30
Prik-n-vorkje
woensdag 28 november, aanvang 19:30
Bestuursvergadering
maandag 3 december, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
woensdag 12 december, aanvang 17:30
Prik-n-vorkje
dinsdag 18 december, aanvang 13:30
Digitaal spreekuur
woensdag 26 december, aanvang 19:30
Bestuursvergadering
maandag 7 januari, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk
woensdag 23 januari, aanvang 19:30
Bestuursvergadering
maandag 4 februari, aanvang 18:45
Yoga in de Kerk

Redactie

    redactie-1

Egbert Oldenboom (webmaster, coördinator)