Skip to content

Samen in actie voor de Voedselbank

Diaconie Gorssel en Jumbo Brinkman samen in actie voor de Voedselbank

Door de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse wordt jaarlijks begin november aandacht  besteed aan Dankdag. Dit gebeurt door het inzamelen van producten, die geschonken worden aan de Voedselbank in Zutphen. Ook sommige inwoners van Gorssel en Epse zijn aangewezen op de Voedselbank in Zutphen. Door de coronapandemie hebben de voedselbanken te maken met een teruglopend aanbod van producten, terwijl er juist meer mensen een beroep doen op de Voedselbank.

Daarom hebben de Diaconie van de Protestantse gemeente Gorssel/Epse en Jumbo Brinkman supermarkt in Gorssel de handen ineen geslagen met als doel dit jaar zo veel mogelijk goederen in te zamelen. Alle inwoners van Gorssel en Epse worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Hoe kunt u deze actie steunen?
In de periode 23 oktober t/m 6 november kunt u, wanneer u boodschappen doet, iets extra’s kopen en inleveren bij de supermarkt ( na de kassa ). Het gaat hierbij om houdbare etenswaren, conserven, fruit, rijst, pasta, noten of aardappelen, maar ook margarine, pannenkoekmeel, was- of schoonmaakmiddelen e.d.

U kunt deze producten ook thuis verzamelen en inleveren bij de kerken in Epse en Gorssel. Daarvoor zijn beide kerken geopend op zaterdag 7 nov. van 11.00 tot 12.00 uur.

Er wordt voor gezorgd, dat alle producten na het weekend bezorgd worden bij de Voedselbank in Zutphen. Voor vragen over deze actie kunt u een e-mail sturen naar diaconie@pg-gorsselepse.nl

Wij hopen door deze gezamenlijk actie de Voedselbank te helpen bij haar belangrijke werk.