Skip to content

Repair Café

Doet je föhn het niet meer? Of is je stofzuiger naar de Filistijnen? Ren dan niet gelijk naar de dichtstbijzijnde elektronicawinkel voor een nieuw exemplaar, maar breng eens een bezoekje aan een Repair Café. Zelf repareren is duurzaam en hip en kan bij Repair Café Epse samen met vrijwilligers.


“Repair Café Epse bestaat nu vijf jaar”, vertelt Rietje Dommerholt die initiatiefnemer was van de lokale organisatie.
“Het gaat vaak om spullen waar mensen waarde aan hechten, waar ze nog geen afscheid van willen nemen. Daarbij zien ze maandelijks van alles voorbijkomen. “Fietsen, naaiwerk, elektronica, hout en meubels en vooral veel klein-huishoudelijke spullen.” Hot item bij het Repair Café? “De Senseo, die willen veel mensen graag weer gerepareerd zien.”


De vrijwilligers die de reparaties doen in Epse zijn mensen die het gewoon leuk vinden om te sleutelen. Alle vrijwilligers vinden het gewoon leuk om te doen en anderen te helpen.
Zij nemen hun eigen gereedschap en spullen mee – want daarmee werken ze het liefst – en gaan samen met de bezoekers aan de slag. Want dat is wel de bedoeling van het Repair Café”, legt Rietje uit. Je kunt er niet je spullen achterlaten die dan voor je gerepareerd worden. Je gaat sámen ermee aan de slag om het te repareren.”

De hulp bij reparaties is gratis, maar bij het verlaten van het café kunnen bezoekers een donatie geven. “Aan de donaties die we vinden in de bus, zien we dat mensen echt dankbaar zijn voor de hulp en reparatie. Met dat geld kopen betalen we de koffie en wat lekkers voor de kerst.”


Het Repair Café is elke tweede woensdag van de maand te vinden in kantine/dorpshuis S.V. Epse, Hassinklaan 3 van 9.30 uur tot 11.30 uur.