Skip to content

Expositie Passing Through in Tramstation Gorssel

This event has ended

In Tramstation Gorssel is van 5 maart tot en met 1 april 2021 de tentoonstelling PASSING THROUGH te zien met schilderijen van Carla Nederbragt.

Carla Nederbragt (1971) heeft de kunstacademie in Kampen (nu ARTEZ Zwolle) afgerond met tekenlerarenopleiding. Ook heeft zij SPW 3 Heilpedagogie en Sociaal therapie en werkte ze 15 jaar in de gehandicaptenzorg. Ze is moeder van twee kinderen (11 en 13 jaar oud). 

Het verhalende karakter komt sterk naar voren in het werk van Carla Nederbragt. Toch is het nooit helemaal duidelijk, we kijken allemaal met ons eigen verhaal. Het beeld roept vragen op.                                                                                                               Ze is geïnspireerd door de wonderlijke complexiteit van het ‘mens-zijn’. In relatie tot zijn omgeving en weerspiegelt in dagelijkse situaties. Het thema, ´verbinding tussen mens en dier/natuur´ komt ook vaak terug in het werk. Het laatste jaar (vanaf  eind 2019) werkt ze kleiner en met ei-tempera. Ze zocht een alternatief voor acrylverf. Een andere kunstenaar attendeerde haar op deze eeuwenoude techniek. Het zelf maken van de verf, de matte glans en het werken met snelheid en lagen bevalt haar goed.

De tentoonstelling PASSING THROUGHis permanent van buitenaf te zien. Op afspraak is deze expositie ook binnen te bekijken. Voor meer informatie en contactgegevens bezoek de website www.carlanederbragt.nl of bel 06 38024455

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.