Skip to content

Jubileumavond De Elf Marken

This event has ended

De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Epse

De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt in alle vijf dorpen een jubileumavond gehouden. Almen en Harfsen zijn in het voorjaar al aan de beurt geweest. In deze dorpen kunnen de vele bezoekers op een zeer geslaagde feestelijke avond terugkijken. Het dorp Gorssel volgt op 28 september, Epse op 24 oktober en Eefde op 23 november. Op alle jubileumavonden staat de geschiedenis van het betreffende dorp centraal.

Epse
Op dinsdagavond 24 oktober a.s. is de jubileumavond in Epse. Daar zal bestuurslid Henk Hietbrink een presentatie verzorgen over de geschiedenis van het dorp Epse.

Alle Epsenaren en verder iedereen die geïnteresseerd is in de historie van dit prachtige dorp en haar landelijke omgeving zijn van harte uitgenodigd om deze avond met ons te vieren. Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze.

Het verhaal van Henk Hietbrink begint in de ijstijd, als zich de eerste jagers op hoge gedeelten langs de Dortherbeek vestigen. Later kwamen er ook boeren. Voor een deel behoorden de boerderijen tot het vrouwenklooster Ter Hunnepe en landhuis Het Hassink. Henk kent bijna alle boerderijen in Epse en omgeving. Maar ook café’s, hotels, winkels, kerk, school, de stoomtram en nog veel meer komen aan de orde. Het verhaal wordt omlijst met heel veel foto’s.

• Datum: dinsdag 24 september 2023
• Locatie: Sportzaal Het Hassink, Hassinklaan 3, Epse
• Zaal open: 19.30 uur
• Aanvang: 20.00 uur

Boekje
Aan het eind van de avond bieden wij u per gezin een jubileumboekje aan over de geschiedenis van De Elf Marken. Daarin kunt u onder andere lezen dat de vereniging ontstaan is uit een ludieke actie van de carnavalsvereniging in Gorssel en dat De Elf Marken van 1991 tot 2011 haar onderkomen had in de vroegere kleuterschool aan de Hulstweg in Harfsen. De historische vereniging noemde dit clubgebouw ‘Het Richtershuis’. Sinds 2011 heeft de vereniging het historische tramstation in Gorssel als verenigingsgebouw.