Skip to content

Koffieconcert: Zeven eeuwen blokfluitmuziek

This event has ended

Muzikale lezing over zeven eeuwen blokfluitmuziek door Walter van Hauwe.

Op zondag 25 oktober vinden er in de Protestante kerk in Gorssel maar liefst twee bijzondere concerten plaats. Walter van Hauwe, blokfluitist van wereldfaam èn inwoner van Lochem zal die middag twee keer een solorecital geven waarin hij een overzicht van zeven eeuwen blokfluitmuziek zal presenteren. Minstens tien verschillende soorten blokfluiten laat hij horen.

Aanvang 13.00 uur en 15.00 uur.
Entree €10,- kinderen tot 18 jr. gratis. Reserveren is noodzakelijk via de website.
Website www.koffieconcertenepse.nl
E-mail koffieconcertenepse@gmail.com
Facebook Facebook
Telefoon 06-25126237

Naast zijn docentschap aan het conservatorium in Amsterdam is Van Hauwe tevens een veel gevraagd coach op het gebied van het oude-, hedendaagse- en klassieke repertoire. In de periode 2001-2005 was hij als dirigent verantwoordelijk voor de programmering, uitvoering en opnames van o.a. J.S.Bach-cycli tijdens het vermaarde Saito Kinen Festival in Matsumoto in Japan. In 2002 werd aan hem de prestigieuze Prins Bernard Cultuurfonds Prijs Muziek uitgereikt voor zijn complete oeuvre.

Van Hauwe reisde decennialang de wereld rond, als solist en met diverse ensembles als Sour Cream, met Frans Brüggen en Kees Boeke.
Door intensieve samenwerking met onder meer Keiko Abe (marimba) en het Maarten Altena Ensemble (geïmproviseerde muziek) en met theatergroepen als Hollandia en de Veenfabriek, heeft hij zijn artistieke vocabulaire flink weten te verbreden. Vele componisten, waaronder Franco Donatoni en Isang Yun hebben voor hem gecomponeerd.