Skip to content

Weinig geld? Toch meedoen met sport en cultuur.

Wie weinig geld heeft, maar toch mee wil doen met sport of culturele activiteiten, kan een beroep doen op het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De aanvragen lopen via (vrijwillige) intermediairs.

Volwassenfonds
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn en helpt mensen van 18 jaar en ouder die geen geld hebben om mee te doen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. De gemeente Lochem heeft zich hierbij aangesloten en Stichting Welzijn Lochem is gevraagd de mogelijkheden van het fonds bij de inwoners van de gemeente onder de aandacht te brengen.

Voor iedereen toegankelijk
Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Zo worden sport of een andere creatieve activiteit als schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst voor iedereen toegankelijk.
Wie een beroep op het fonds wil doen of iemand kent die er goed gebruik van zou kunnen maken kan contact opnemen met projectcoördinator Christian Beuzel via c.beuzel@welzijnlochem.nl.

Intermediairs gezocht
Een aanvraag bij het fonds wordt gedaan door een intermediair die professioneel betrokken is bij volwassenen in de gemeente Lochem. Zij kunnen volwassenen (in een vrijwillige rol) helpen met het doen van een aanvraag aan het fonds.
Het kost weinig tijd, maar het is voor volwassenen laagdrempeliger wanneer er meer intermediairs zijn die ook nog eens bij de doelgroep bekend zijn. Voorwaarde is wel dat je, behalve een persoonlijk e-mailadres, ook een zakelijk e-mailadres hebt.

Informatie
Voor vragen en meer informatie kijk op www.volwassenenfonds.nl of stuur een mail naar c.beuzel@welzijnlochem.nl.
De voorwaarden voor een aanvraag bij het Volwassenfonds Sport & Cultuur Lochem zijn te vinden in de spelregels op de site.